Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Vapaapäivä


On sunnuntaina. On ollut ihanaa hengailla kotona koko perhe. Ostettiin lapsille eilen puhallettava uima-allas. Saavat nauttia olostaan nyt siinä ennen kuin joskus aikanaa saadaan kaivettua kunnon allas tuohon pihalle. Hei kuistiaamisen jälkeen kaikki lapset pulahtivat uimaan ja leikkivät ja loiskivat kunnes uni tuli pienimmälle. Pyyhe ympärille ja Alicia simahti samantien, ei tarvinnut hytkytellä vaunuissa tai sylissä. Kyllä täällä raitis ilma ja aurinko tekee tehtävänsä ja olo on vaan niin helppoa. Lapset saa temmeltää aamusta iltaa ja mennä menojaan ja aina riittää jotain tekemistä ja kokemista. Tänä aamuna ihmestytti jonkinlaisten liskojen kosiskelumenot, eilen pihalla vieraili korppikotka ja ekana aamuna apina. Aina jotain uutta ja ihmeellistä. Voitte kuvitella taustalle afrikkalaisia rumpubiittejä, sillä täällä ne raikaa melkein non stop. Jos meillä Vantaalla lentokentän lähellä kuulee jatkuvasti lentokoneet niin täällä tunnusääni on rummutus.

Tänään syötiin lounaaksi chicken yassa, eli kanaa sipulikastikkeen ja riisin kera. Kylläpä maistui. On jäänyt nuo ruokakuvat kokonaan ottamatta kun on aina ruoka-aikaan niin kova nälkä ettei ajatus kulje kunnolla. Nyt lounaan jälkeen lapset katselivat hetken lastenohjelmia kun odotellaan kyytiä rannalle. Tänään on siis lasten isän vapaapäivä, joten lähdemme koko poppoo rannalle uimaan ja nauttimaan lämmöstä. Illalla jätetään lapset kotiin Sukain ja Ablien kanssa ja me aikuiset ja nuoret lähdemme ulos syömään. Ihanaa kun saa laittautua, päivät pitkät kun on kulkenut vähän räjähtäneen näköisenä.

Nyt uikkarit ja pyyhkeet kassiin, aurinkorasvaa, ja rannalle.


2 kommenttia:

  1. Mahtava allas,ei ihan pienimmästä päästä. Kuka mahtoi puhaltaa??!Paavo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en minä ainakaan :) kiva allas lapsille, jotain hauskaa kotona!

      Poista