Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mitä tehdä Gambiassa osa 1

Gambiassahan riittää tekemistä ja kokemista vaikka kuinka ja ajattelin tehdä vähän itsellekin listaa mitä olisi kiva tehdä kun mahdollisuus löytyy. Vaikka useimmat näistäkin olen jo tehnyt ja nähnyt, on kiva tehdä asioita uudestaankin ja nyt etenkin lasten kanssa on kiva puuhailla.

1. Katchycally crocodile pool (krokotiili allas)
2. Bijilo monkey park (apinapuisto)
3. Jokiristeily
4. Lintubongaus, esim Lamin lodge
5. Kalastus sekä rannalla että avomerellä ja joella
6. Banjul Albert market ja museo
7. Serrekunda market
8. Brikama craft market
9. Kylävierailu
10. Lounas paikallisessa kodissa
11. Ratsastus rannalla
12. Juuret-retki Juffurehiin ja Kunta Kinteh-saarelle (James island)
13. Abuko nature reserve
14. Makasutu culture forest, luksus yöpyminen mahdollista
15. Golfaus

Johan tuli muutama asia listattua ja muutama on jo mielessä mitä puuhataan, kun työhommat vähän antaa periksi. Pojat pyysivät nimittäin, että yövytään jokilaivassa joella ja kalastetaan. Gambiassa voi saada todella isoa kalasaalista, jonka voi monissa hotelleissakin pyytää itselle valmistettavaksi. Omat kalasuosikit ovat barracuda ja lady fish.

Tänään vietetään kuitenkin taas kerran allaspäivää, sen verran innostuneita ollaan sukelluksesta! Sitä ennen käyn Serrekundan torilla ostamassa kangasta ja teetän Alicialle muutamat housut. Kulutus on vielä kova kun konttaus on edelleen ykkösvaihtoehto. (Voitte siis vaan kuvitella kuinka likaisia lapset on illalla, kun leikkivät ja rymyävät pöllyävässä hiekassa. Sänkyynmeno ilman suihkua ei tule kysymykseenkään). Serrekundan torilta saa siis paljon paljon kaikenlaista edullisesti hedelmistä ja vihanneksista kankaisiin, käyttötavaraan ja vaatteisiin.

6 kommenttia:

 1. Ihan hyvä lista. Valitsisin ensin Juuret-retken. LB

  VastaaPoista
 2. ja siinä on tosiaan vasta vähän siitä mitä voi tehdä...

  VastaaPoista
 3. Hei,
  olen pian lähdössä lomalle Gambiaan ja haluaisin kysellä sinulta lisää. Voiko sinulle laittaa sähköpostia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki voi laittaa viestiä ja yritän parhaani mukaan mahdollisimman pian vastata, jos osaan vastata :)
   minnair028@gmail.com on osoite.

   Poista
 4. Ollaan kans ensimmäistä kertaa menossa ja kysyisin pankkiautomaateista, että saako niistä sitä käteistä vai onko tosiaan otettava euroina kahden viikon budjetti mukaan? Missä olisi turvallisinta säilyttää rahoja? Kiitän :)

  VastaaPoista
 5. Gambiassa on kyllä automaatteja joista saa nostettua rahaa Visa electronilla ja luottokorteilla, mutta kurssi on aika huono ja pankki veloittaa jokaisesta nostosta reilu kaksi euroa. Maksimi kertanosto on 3000 dalasia eli n. 70€. Euroja vaihdettaessa yleensä voittaa 3-5 dalasia jokaista euroa kohden, vähintään. Automaatit joista saa rahaa ulkolaisilla korteilla, on merkitty Visan logolla. Standard chartered pankilla on suhteellisen hyvä kurssi ja automaatteja siellä täällä, muuallakin kuin pankin yhteydessä, mm. Senegambiassa. Gambian automaatilla ulkolaisilla korteilla ei voi tehdä saldokyselyä, joten ainut keino seurata saldoa on sitten verkkopankki, sillä kurssit vaihtuvat usein joten jokainen 3000 dalasin nosto voi olla erisuuruinen veloitus tililtä. Matkan ajan arvotavarat on turvallisinta säilyttää hotellissa kassakaapissa ja kuten ei missään muuallakaan niin ei Gambiassakaan lompakkoa kannata sailyttää takataskussa. :) hyvää matkaa!!

  VastaaPoista