Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Hammaslääkäri


Eilinen päivä oli Gambiassakin virallinen lomapäivä pääsiäisen vuoksi. Gambian 1,6 miljoonan hengen väestöstä noin 90% on muslimeja ja 5% kristittyjä. Meillä pääsiäistä ei tänä vuona vietetty, edes suklaamunia ei lapsille löydetty. Aika rennoissa meiningeissä siis mentiin, aamupäivä hengailtiin kotona ja sitten lähdettiin metsästämään autoon varaosaa. Matkalla ostettiin vähän välipalaevästä paikalliseen tapaan hedelmiä ja pähkinöitä myyvältä rouvalta.

Pitkän kadun varrelta löyty liike jos toinenkin. Kaikille yhteistä on,
että myyvät auton varaosia, autoon kuin autoon.


Meidän auto on siis edelleenkin huollossa, siinä on joku moottorin osa viallinen, eikä varaosaa tahdo löytää koko maasta. Nyt siis yritetäänkin löytää vastaava osa muualta maailmalta...Tanje ennen auringonlaskua.

Koska auton osaa ei löytynyt ja iltapäivä alkoi olla jo pitkällä, lähdettiin Tanjea kohti ostamaan tuoretta kalaa. Tanje on kalastajakylä rannikolla, pienen ajomatkan päässä hotellialueilta. Siellä kalastjat tuovat satamaan saaliin vähintään kahdesti päivässä, aikaisin aamulla ja iltapäivällä. Kalastajat myyvät pyyntisaaliin kauppiaille, jotka myyvät kalat sitten eteenpäin. Tanje on kiireinen kylä ja vipinää riittää...Meillä saalista päätyi reilusti yli kymmenen kiloa, barracudaa ja muuta herkkua. Illalla grillattiin kotona ja kyllä maistui!

Ulkolämpötila ehkä noin +30, mutta toppatakkipäällä ei ainakaan tuu kylmä!!

Liikennettä ja kaupankäyntiä. Paikallisia tanga tangoja kulki ohi non stoppina,
matkustajia nousi kyytiin ja kyydistä pois.

Kiireiselle sopii kyllä palvelutankkaus.
Gambiassa palvelu pelaa jokaisella asemalla.

Sinne vaan hiekkakasan päälle kyytiin. Muutama vielä mahtuis.

Tanjen kulmilla on mahdollisuus ratsastaa kamelillakin mikäli niin mielii. Kamelisafari.

Tanjen liepeillä maisema eroaa huomattavasti hotellialueiden
karummasta ja kasvittomammasta maisemasta.

Pitääkin vielä loppuhuomiona mainita, että Casper pääsi toissapäivänä tutustumaan gambialaiseen hammaslääkäripalveluun. Casper on pikkutaaperona kolauttanut hampaansa pöydänkulmaan, jolloin etuhampaasta lähti pinta pois kokonaan. Ennen tänne lähtöä käytiin tarkistuttamassa käikkien hampaat eikä mitään korjattavaa löytynyt, mutta täällä ollessa hammas on käynyt vihlomaan sitä harjattaessa. Ruotsalaisomistuksessa oleva hammasklinikka oli siisti ja kuubalainen hammaslääkäri pätevä ja mukava. Casper oli hammaslääkärissä reipas, hampaasta otettiin röntgen ja koska tulehduksesta ei ollut merkkejä se päätettiin päällystää. Nyt Casper on iloinen uudesta hampaasta ja parin vuoden päästä, kun maitohampaat lähtevät, pipihammas on kaukainen muisto vain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti