Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Tuoretta lihaa ja jälkkärijätskiä

Tämän päivän kruunaa ehdottomasti kotimatkalla ostamamme liha ja jälkiruokajäätelö. Kurvasimme kotimatkalla paikallisen ostoskeskuksen kautta. Pikemminkin tuo ostoskeskus vastaa suurta supermarkettia, alhaalla oli kattavat valikoimat ruokatarvikkeita kohtuuhintaan ja yläkerrassa päivittäistavaraa ja pieniä huonekaluja ja vaatteita...Metsästimme kuitenkin vain jäätelöä ja sitä saimme kokonaiset  neljä litraa. Nopeasti kotimatkalle ettei kokonaan sulaisi ja pieni pysähdys vielä lihakojulla. Saatiin tuoretta vuohen lihaa, veriä vielä valutettiinkin, ja nyt lähden sitä maistelemaan valmistettuna...


7 kommenttia:

 1. Ei paljon tuoreempaa lihaa voisi saada. LB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. liha oli kyllä hyvää, yhtään vähemmän tuoretta en olis kyllä tuosta kojusta ostanutkaan ;)
   Jälkkärijätski oli vähän pettymys, ei kyllä vetänyt vertoja Suomen jätskille. Puikot ja tuutit on kyllä hyviä täälläkin!!

   Poista
 2. Jos mun pitäisi lihaa noin ostaa, luulen muuttuisin erittäin nopeasti kasvissyöjäksi... Omilta Afrikan matkoilta on jäänyt juuri lihan yleisyys ruokapöydässä mieleen. Mites siellä se kasvispuoli muuten on? Minkälaisia kasviksia siellä syödään pääasiassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvisruoka puoli on aika surkea :( turistialueilla tosin huomattavasti parempi. pääasiassa lautaselle eksyy porkkanaa,sipulia, tomaattia ja jotain kaalintapaista, jos sitäkään...pääasiassa lihaa ja kalaa riisin tai ranskalaisten kanssa tai pelkkää lihaa. satamasta saa aivan tuoretta kalaa, kun kalastajat palaavat pyyntiretkiltä, tuoreempaa ei saa. Lihakin tuoretta ja kaikki hyvin kunhan teurastusta ei tarvitse nähdä..

   Poista
  2. niin juu ja saahan täältä pakastelihaakin supermarketeista mikäli haluaa...

   Poista
  3. Meillä suunnitellaan Afrikan lomaa ensi vuodelle ja tästä sun jutusta tuli just mieleen tää lihajuttu, jonka olin jo ehtinyt täysin unohtaa. Kasvisjutut on just niin ajankohtaisia meillä, koska meidän tytöistä on tullut kasvisyöjiä.

   Poista
  4. vai on tytöistä tullut kasvissyöjiä, mistä moinen muutos?Mihin päin suunnittelette lomaa? Kyllä täällä turisti saa ravintoloissa ja hotelleilla kasvisruokaa jos sitä osaa pyytää. paikalliset ruuat sisältävät yleensä lihaa mutta osaava kokki valmistaa kyllä jotain listan ulkopuoleltakin.Kovin monipuolista ei kyllä kannata odottaa. Jos majoittuu self-catering apartments, voi kaupoista ja toreilta ostaa lähes kaiken mitä Euroopastakin ja laittaa itse mitä haluaa. Luulen että sama pätee muissa Afrikan maissa. Riippuen tietysti siitä mihinpäin matkustaa, turistialueelle vai sen ulkopuolelle..

   Poista