Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Lapset suojamuurina

Tänään oltiin altaalla ja käytiin mummilassa. Manneh kundassa on kova sutina meneillään sillä siellä valmistellaan huomisia hääjuhlia. Tai pikemminkin jonkinlaisia kihlajaisia, mutta sulhanen on vielä muilla mailla. Morsiamen ja sulhasen vanhemmat ovat liiton fiksanneet ja nuoret liittoon suostuneet. Tuleva aviomies on vielä Euroopassa, Sveitsissä, ja tulee Gambiaan vasta myöhemmin, jolloin kunnon häät pidetään. Huomenna siis juhlitaan:

Tänään altaalla tajusin, että lapset ovat olleet varsinainen suojakilpi paikallisten miesten torjuntaan. Kun menimme altaalle, kävin aulan wc:ssä ja muut menivät edeltä. Muutaman kymmenen metrin matkalla ystäväehdokkaita riitti useampiakin, mutta melkein nolotti heidän puolestaan, kun näkivät mieheni lastemme kanssa altaan reunalla.

Meillä täällä kotikylällä on myös bileet, sillä eilinen ympärileikkausseremonia jatkuu edelleenkin ja viime yönä huomasin myöskin sen, että ne rummut tosiaan soivat aivan koko yön non stoppina!! Onneksi meillä kaikki nukkuu sikeästi, minä vaan en viime yönä paljon nukkunut. Olisikohan ollut vatsa liian täys herkkulettuja vai mitä...?

Tänään yökylässä kaksi poikaa omien lisäksi, joten säpinää riittää. Onneksi tilaa ja lääniä myös. Öitä!

4 kommenttia:

 1. No, pitäähän miesten kaunis nainen huomata...PO

  VastaaPoista
 2. Kuinka usein ympärileikkausseremonioita pidetään? Saako siellä koskaan nukkua ilman rummutusta? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui, että alkuun kun tultiin, seremonioita, milloin minkäkinlaisia oli jatkuvasti. Nyt niitä ei ole pitkään aikaan ollut meidän kylällä tai sitten niihin rummutuksiin on vaan niin tottunut ettei enää edes huomaa. Ihan niin kuin on tottunut kukon kiekumiseen ja hyeenoiden ulvomiseen :) Mutta käytäntö Gambiassa on, että jokainen poika ympärileikataan aika pienenä, joten jokaiselle pienenlle pojalle järjestetään juhlat ennemmin tai myöhemmin..

   Poista