Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Pimeys

Kun Gambia pimenee, tulee ekana mieleen, missä lyhdyt nyt onkaan. Seuraavana, missä puhelin ja onko puhelimessa tarpeeksi akkua, jos tarvitsee parin tunnin aikana käyttää. Sitten tulee mieleen, on kai vettä tarpeeksi, ettei tarvitse pimeässä lähteä ostamaan. (ei ihan vielä olla siirrytty vesijohtoveteen,vaikka sekin juomakelpoista on kunhan on paikalliseen bakteerikantaan tottunut). Siinä ne oikeastaan tärkeimmät, kotona näkee liikkua lyhdyn kanssa, ei ilman sillä täällä on paljon portaikkoja, ulkona pilkkopimeää...

Hampaat puhdistuu hyvin myös lyhdyn valossa. Onneksi lapsia ei pimeä pelota.

2 kommenttia:

 1. Miten tämä pimeys sitten toimii turistikohteissa, esim. hotelleissa? Onko niillä jokin varageneraattori tms.?

  Muistan, että meillä keski-Amerikassa (Belize) annettiin taskulamput, joita kehotettiin pitää mukana ja niitä kyllä tarvittiinkin silloin tällöin. Mutta meidän tähän astisista Afrikan matkoista mulle ei ole jäänyt mitään mielikuvaa tosta pimeydestä. Tosin muistan erittäin hyvin sen, miten pimeää siellä tulee yöllä, sellaista pimeyttä ei meillä koskaan koe, koska aina on jossain päin valoja päällä. Tähdet taivaalla on musta ainutlaatuinen Afrikan kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähdet Afrikan taivaalla on kyllä jotain mitä ei voi käsittää ennen kuin sen kokeen. Tai täysikuu, varsinkin jos sen kokee rannalla :)

   Pimeys on tosiaan lähinnä muiden kuin turistialueiden ongelma.Hotelleissa ja turistialueiden ravintoloissa on lähes kaikissa oma generaattori, ja mikäli sähköt menee, tulevat ne melkein heti takaisinkin, joten edes taskulamppua ei tarvitse esiin kaivaa. tietysti jotain poikkeuksia voi olla.

   Me kuitenkin asutaan täällä kylällä ja meiltä puuttuu generaattorikin vielä toistaiseksi. katsotaan myöhemmin sitten, tarvitseeko sitä ollenkaan,hyvin on toistaiseksi pärjätty ilmankin.

   Poista