Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikonloppu kuin juhlaa

Perjantaina käynti Naistenklinikalla erikoislääkärin vastaanotolla raskaudenseurannassa toi kotiin hyviä uutisia. Jälleen. Vauva voi hyvin ja on kasvanut hienosti. Raskausviikkoja nyt 27+3 ja piekokaisen painoarvio yli 1100 grammaa. Alicia syntyi raskausviikolla 34+0 ja painoi syntyessään 2060g joten ollaan saavutettu siitä painosta nyt jo reilu puolet. Jos kaikki menee näin hyvin kuin tähän mennessä, raskautta olisi jäljellä noin 1,5-2 kuukautta. Raskausviikko 36-38 on viimeisin todennäköinen aika käynnistää synnytys jos niille viikoille päästään,mutta ei mennä asioiden edelle.

Normaalia tiukemman budjetin 11päivän haaste päättyi perjantaina ja paluu hieman erilaiseen arkeen on alkanut. Edelleenkin suunnittelen aikaisempaa paremmin viikon ruokalistaa, mutta jokaisen ostoksen miettiminen jää nyt ainakin hetkeksi. Tulevaksi viikoksi olen miettinyt makkarakastiketta muusin kera,Kanakeittoa, kanawokkia, kasvissosekeittoa ja kalapuikkoja. Tarpeen tullen ruokalistaa voi muokata ja teen ruokia muiden aktiviteettien mukaan eli aikataulun sallimissa rajoissa. 

Perjantain hyvien uutisten innoittamana kaupasta ostettiin vähän herkkuja kotiin viikonlopuksi ja katsottiin elokuvia joka päivä. Lauantaista loistavan päivän teki Hakunilapäivä,jossa oli paljon huvia lapsille. Lapset pääsivät paloautoon ja pomppulinnaan oikein kahteenkin kertaan, saivat kasvomaalaukset, tekivät omat rintamerkit, näkivät taikurin tekevän temppuja, söivät pullaa ja karkkia ja mikä parasta; löysimme eräästä kojusta suuren tynnyrillisen bionicle hahmoja. Oliver ja Casper ovat toivoneet niitä juuri syntymäpäivälahjaksi ja nyt he saivat niitä yli 30 vain kahden kappaleen hintaan. Aivan loisto löytö siis ja kyllä niitä onkin väsätty viikonloppuna. Lauantain kruunasi pienet illanistujaiset kahden naapuriperheen kanssa. 

Sunnuntaina vietettiin enemmän aikaa kotona levon merkeissä, toki lapset kävivät kaverien kanssa ulkona leikkimässäkin. Rakennettiin bionicleillä ja tehtiin iso junarata, piirettiin ja katsottiin lasten elokuvaa. Leikin lomass tein ruuan, pesin pyykkiä ja vessan ja pyyhin pölyjä vähän sieltä täältä. Kaupassakin piti käydä kun Alicia taas kerran pisti hammasharjansa vessanpönttöön. Tällä kertaa ostin tilalle muutaman ekstran, jottei tarvitse sen takia lähteä kauppaan heti piakkoin. Edelliskerrasta kun tosiaan ei ole pitkä aika...

Huomenna on kerhopäivä ja lapset jo pari tuntia unten mailla. Eiköhän me siis saada ihan hyvä startti uudelle viikolle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti