Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

tiistai 3. syyskuuta 2013

Toinen päivä haastetta

Voisin sanoa,että tää päivä meni kuin siivillä. Viime yö tosin meni vähän valvoen, kun jokainen lapsista herätti vuoronperään. 
Alicia oli jo nukkumaan mennessä vähän levoton ja sama meno jatkui parin tunnin välein siitä huolimatta,että otin hänet viereen nukkumaan illalla. Aamullakin herättiin itkien vaikka neiti on muuten niin little miss sunshine vaikkei silmätkään olisi vielä edes auki. Toivottavasti Alicia ei ole tulossa kipeäksi. Oliverille taas sattui vahinko ja saatiin vaihdella vaatteet ja lakanat keskellä yötä ja Casperista olisi muuten vaan ollut mukava jutella aamu neljältä. 

Yöstä huolimatta, aamulla herättiin suht pirteänä ja suunnattiin perhekerhoon kirkolle. Kerhossa oli tänään paljon uusia perheitä, lähinnä äitejä lapsineen, ja kyllä täytyy sanoa,että meno oli taas mukavaa vaikka talo olikin tupaten täynnä. Tai ehkä juuri siksi. 

Kerhon jälkeen käytiin kaupan kautta ostamassa Casperille uusi hammasharja ja päätettiin tehdä välipalaksi banaani rahkaa, joten mukaan tarttui jotain muutakin. Budjetti pieneni 9,37 eurolla ja perhekerhon kahvikassaan maksettiin 2€ aamupalasta eli käytettävissä on enää pari kymppiä. Päiviä jäljellä yhdeksän.

Mitä muuten päivän syömisiin tulee, aamulla ennen kerhoa syötiin viilit ja kerhon jälkeen lounasta taas vähän normaalia myöhempään, samaa lohi-katkarapuriisipaistosta kuin eilen. Pyykinpesun ja ripustuksen sekä leikkien jälkeen välipalaksi oli tänään banaanirahkaa. Sitten ulkoiltiin kotipihalla naapuriystävien kanssa ja viikonlopun väsymyksestä sekä huomenna tiedossa olevasta aikaisesta herätyksestä johtuen taas ajoissa nukkumaan. Kotiin ja kylvyn kautta iltapalalla. Paahdettuja ruisleipiä reiluin päällisin ja kaakaota. 

Tässä vaiheessa kello oli puoli seitsemän ja päivä lähestulkoon pulkassa. Poikien syntymäpäiviä juhlitaan yhdistetysti muutaman viikon kuluttua,mutta he saivat mummilta ja vaarilta lahjat jo hieman etukäteen viikonloppuna. Lahjapaketista paljastui pienet käsipelikonsolit,joita he saivat vielä illalla pelata vajaa puoli tuntia. Hampaiden pesun kautta iltasadun lukuun,  Casper oli unten mailla ennen kuin satu loppuikaan ja Oliverkin pian sadun jälkeen. Alicia kunnon päikkärit nukkuneena sinnitteli vähän pidempään taas mutta puoli ysiltä oli meidän huushollissa hiljaista. 

Nyt kun saa taas aikaa omille ajatuksille alkaa jo vähän mietityttää tuleeko kaikki ostettu ruoka edes syötyä haasteviikon aikana? Ruokaa en kyllä pois heitä vaan pakkaan pakastimeen sitä päivää silmällä pitäen kun on kiirettä eikä ruokaa ehdi laittaa. Sekin päivä todennäköisesti koittaa jos vauva syntyy ennen aikojaan ja vaatii seurantaa sairaalassa. Nooh,ei mennä siihen vielä....

Tämä haastehan sai alkunsa kun olen viime aikoina lukenut jonkin verran erilaisia keskusteluja eri paikoissa ja aina tuntuu kuuluvan sama stoori,että kun raha ei riitä mihinkään ei edes ruokaan. Omalta osaltani tiedän,ettei tyytyväisyyteen tarvita miljoonia ja vähemmälläkin voi tulla toimeen. Toisaalta pitää osata hieman suunnitella ja tarjousten perässä juoksemalla säästää uskomattoman paljon rahaa jo lyhyessäkin ajassa. Monessa asiassa kyse on viitseliäisyydestä, itselle tästä on tulossa jo elämäntapa!

Huomenna suunnataan aamulla aikaisin Naistenklinikalle, sillä puolitoista viikkoa edellisestä käynnistä on jälleen kulunut. Viimeisimpien verikokeiden tulosten pitäisi olla valmiit ja tulosten tarkistamisen lisäksi tarkistetaan vauvan aivovirtaukset. Lisääntynyt virtaus antaisi viitteitä anemisoitumisesta. Uskon ja toivon,että mennään yhtä hyvillä uutisilla kuin tähän saakka. Ainakin vauva liikkuu todella hyvin ja aktiivisesti! Huomenna kuullaan ammatti-ihmisten mielipide vaikka äidin vaistoon luotan vahvasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti