Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Toimelias päivä

Eilen oli taas päivä, kun piti käydä erikoislääkärin vastaanotolla vauvan vointia tarkistamassa. Olin edellisellä viikolla vähän kiiruhtanut verikokeessa käyntiä ja tulokset oli eilen valmiit. Niissä ei mitään huolen aihetta, eivät olleet vasta-ainelukemat nousseet.

Vauvakin oli kasvanut hyvin ja taas oli puhetta että tulokas olisi reilun kokoinen. Sen uskon, siis että ainakin suurempi kuin aiemmat lapset, sillä tuntemukset on ollut sen verran erilaiset. Viikkoja nyt 28+6. Aivovirtauksissa olikin sitten vähän muutosta aiempaan nähden ja vaikka vielä mennään rajalukemien alapuolella, on syytä olettaa, että jotain on tapahtumassa. Nyt seurantaa tihennetään entisestään ja käyntejä on muutaman päivän välein. Sain myös ensimmäisen annoksen kortisonia mukaan, joten huomenna neuvolaan ottamaan piikkiä ja perjantaina lisää Naistenklinikalla. Kortisoni auttaa kypsyttämään vauvan keuhkoja siltä varalta, että vauva syntyy huomattavasti ennen laskettua aikaa.

Eiliset uutiset olivat siis lääkäristä vähän huonoja vaikkei nyt ihan hirmuisesti huoletakaan. Vauva liikkuu todella ahkerasti eikä merkkiäkään huonosta voinnista siinä mielessä ole. Luotan siihen,että kaikki menee hyvin!

Kotona oli lääkärissäkäynnin ajaksi  lastenhoitaja Sivinalta ja kotiin tullessa meillä odotti enemmän kuin epämiellyttävä yllätys. Hoitaja ei kaikesta päätellen ollut kovinkaan paneutunut työhönsä saati sitä osannut hoitaa. 

Lapset oli sentään hengissä ja terveydellisesti kaikki hyvin, mutta se näky ja haju joka kotona oli, oli jotain niin kamalaa, että itku pääsi. Olin muutenkin vähän normaalia herkemmässä tilassa.

Alicialla kakkavaippa roikkui polvissa ja päällishousut oli riisuttu siitä päältä pois vaikkei vaippaa oltu vaihdettu. Pojat oli rakentaneet majaa olohuoneessa. Ei siinä ideana mitään, tosi mukavaa, mutta se että hoitaja oli vierestä katsonut kun pedeistä kannetaan kaikki tyynyt ja petivaatteet pyörimään olohuoneeseen ja eteisenkin puolelle ja olohuoneessa sivussa pöydällä olleet puhtaat, pinotut vaatteet oli otettu sohvan alle. Sitten pieni kakkapöksy Alicia pyörimään majapaikkoihin ja sohville kun kakka tulee jo lahkeesta ulos. Sitä kakkaa olikin sitten kaikkialla. Ja hoitajan mukaan kakka tuli ihan just. Just joo, sanon minä. 

Olohuoneen lisäksi lastenhuoneessa oli kaikki lelut levällään, eikä mitään näkyä järkevästä leikistä, kuten esimerkiksi, että olis junarata rakennettu ja jätetty tulevia leikkejä odottamaan. Ei. Oli kyllä rakennettu junarataa ja tehty muutakin, mutta kaikki oli levällään eikä mitään oltu siivottu paikoilleen.

Kakkapyykki koneeseen, ikkunat ja ovet auki ja hajua pakoon kirjastoon. Kun tulin kotiin oli nälkä, mutta se unohtui kyllä. Ulkona oli kylmä, mutta onneksi kotikirjasto oli avattu taas pitkän uudistusremontin jälkeen. Mukaan lähti kassillinen kirjoja, jotka oli kirjaston valikoimista poistettu sekä lainakirjoja ja pari lasten dvd- elokuvaa. 

Poikien yhteiset synttärijuhlat on lauantaina ja järjestettävää kotona muutenkin, nyt sitten kaikki kakkapyykki pyörimään siihen vielä ekstrana. Olin eilen ehkä enemmänkin henkisesti kuin fyysisesti niin väsynyt illalla, että silmät ristissä sain lapsille luettua iltasadun ja simahdin itsekin jo ennen kymmentä kun normaalisti vasta reippaasti puolen yön jälkeen. 

Ei mennyt ihan putkeen päivä hoitajan suhteen ja kyllä annoin palautetta. Sama hoitaja ei ole enää tervetullut meille! 

No jotain hyvää pitää kaikesta kaivaa esiin ja tulipahan edes sitten kunnon yöunet, kun herättiin tänään vasta kasin jälkeen. olipas reipas olo koko päivän. Aamupalan jälkeen lähdettiin vähän asioille Itikseen. Suurin syy lähteä sinne oli hakea BR-leluista pojille synttärilahjat. Kun liittyy clubiin niin lapset saa ilmaisen lahjan joka vuosi. Jees! Siitä riittikin iloa etukäteen ja senkin jälkeen. 

Kun tultiin kotiin, pesin kolmet ikkunat ja imuroin. Oliver innostui eilen tekemään eskaritehtäviä niin tehtiin niitä tänään sitten oikein urakalla. Illalla lapset kävi pitkässä kylvyssä ja tänään luettiin oikein kokonaista neljä kirjaa iltasatuina. Mukavia satuja ja oli kiva lukea uusia tarinoita. Vaikka meillä on lastenhuoneen hyllyt täynnä kirjoja,tuntuu että kaikki on jo niin luettuja. Tullaan siis käymään jatkossa paljon useammin kirjastossa.

Huomiselle olis vähän leipomishommia lauantaita silmälläpitäen, ostoksia ja asiointia neuvolassa ja vähän muuallakin. Nyt siis nukkuu, että olis energinen huomennakin. 


Aliciakin on Oliverin ja Casperin touhujen myötä innostunut piirtämään. Oliverin eskaritehtävistä ei tuu enää mitään jos ei oo Alicialla omaa tehtäväkirjaa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti