Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

perjantai 6. syyskuuta 2013

Makaronipäivä

Eilinen päänsärky kaatoi sänkyyn ajoissa,mutta tänään on ollut sitäkin parempi päivä. 

Eilinen mentiin ruuan suhteen samoilla kuin edellinenkin päivä eli ruuaksi lindströmin pihvejä muusin kanssa. Välipalaksi tein hedelmäsalaattia ja kerhoeväänä pojilla oli viinirypäleitä ja kolmioleivät juustolla ja kurkulla. 

Tänään käytiin kaupassa hakemassa jauhoja ja kananmunia,jotta voidaan huomenna leipoa. Tarkoitus oli oikeastaan leipoa jo tänään,mutta meillä olikin aivan muuta puuhaa. 
Tänään ei ollut mitään varsinaista menoa aamuksi, ei kerhoja tai lääkäriä, joten nukkua olisi voinut ihan luvan kanssa. Eihän siitä kuitenkaan mitään tullut vaan herätys seiskalta kun meidän aamuvirkku Oliver heräsi pirteänä. Seuraavana Alicia ja heti pitäisi päästä syömään. Ilmeisen kovaa kasvunaikaa nuo yöt kun aamulla on aina niin hirmuinen nälkä ettei yhtään malta odottaa.

Aamupala oli tänään todella runsas kaikilla. Kulholliset cheerios-muroja, lämpimiä voileipiä,jugurttia,kiiviä ja kaakaota. Sitten olikin hyvä lähteä avoimeen päiväkotiin. Viime kerrasta taitaa olla jo reilu seitsemän kuukautta,joten sinne mentiin innolla eikä sieltä olisi millään malttanut lähteä pois. Ei minulla mitään sitä vastaan,kyllä siellä viihtyy koko porukka. 

Avoimessa oli tänään ruokapäivä, eli siellä henkilökunta oli tehnyt ruuan, tänään makaronilaatikkoa, jota saa edulliseen hintaan ostaa (1€/lapsi). Sitä siis lounaaksi ja hedelmäsalaattia ja naapurin pullaa välipalaksi. Avoimesta lähdettiin kaupan kautta kotiin ja heti kotiin saavuttua naapurin tyttö tuli hakemaan poikia ulos leikkimään. Äidit ja pienetkin ulos ja ulkonahan taas viihdyttiin,nelisen tuntia. 
Lapset potkulautaili,juoksi,kiipesi,keinui ja leikki hiekkaleikkejä. Puistoon otettiin mukaan pillimehut ja keksejä joten muksut sai viettää vähän eväsretkeäkin. Illalla tultiin kotiin ja käytiin vähän kaikki ylikierroksilla mukavasta päivästä, kalapuikkoja vielä massuun ja jälkkäriksi jugurttia niin pitäisi aamuun saakka jaksaa! 

Täytyy kyllä sanoa, että meni tänään avoimessa käytyjen keskustelujen jälkeen vähän pohja tältä haasteelta. Monen mielestä 150€ neljälle hengelle 11 päiväksi on aika paljon tai tosi paljon. Onko? Meillä on aina ollut periaatteena, että muusta voi tinkiä, mutta ei ruuasta. Tavallisesti meillä on helposti mennyt ruokaan  kaksikin sataa euroa viikossa,joten on tässä kyllä sinällään haastetta minulle. No mennään nyt haaste loppuun sovituilla säännöillä ja voihan joku sitten heittää uutta haastetta kehiin ;)4 kommenttia:

 1. Meillä budjetoituna max 500€/kk ostoksiin yhdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle. Aterioita sama määrä päivittäin kuin teillä. Sisältää siis sekä ruoat, juomat, vaipat, lääkkeet, vaatteet yms. Eli ihan kaiken muun paitsi bensat ja laskut. Välillä tekee tosi tiukkaa, varsinkin jos joutuu ostamaan budjetista kenkiä tai vaatteita tai sattuu juhlien järjestäminen, mutta sellaisina kuukausina kuin moisia "ylimääräisiä" kuluja ei ole niin riittää ihan hyvin. Ei meillä mitään gourmet-ruokaa syödä, muttei kyllä elellä hernesopalla ja kaurapuurollakaan, suunnilleen kerran viikkoon/puoleentoista tilataan pizzaa tai syödään mäkissä. Eli ei musta mitenkään iso budjetti teilläkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli tässä budjettikokeilussa tuohon 150€ laskettu ainoastaan ruoka ja juoma. No okei ei tähän viikkoon olisi pesuaineiden,wcpapereiden tai muiden osto sattunutkaan mutta tuolla summalla se olisi about 450€ kuussa ruokaan. Rakastan käydä kirppareilla ja jo ihan periaatteesta ostan käytettynä sen minkä kunnollisena löydän, muu tarpeellinen sitten uutena alennusmyynneistä,outleteista tai tarjouksista. Harvemmin lähden shoppailemaan normaalihinnalla kellekään meistä mitään,edellämainittuja kun on koko ajan ja säästää voi tosi hyvin. Vaikka rahaa olisi mielinmäärin,en usko silti että tuhlaisin tuplasti jos voisin maksaa vain puolet. Pihiä,eikö? ;)

   Poista
 2. Kyllä olis hyvä kokeilla budjetin laatimista meilläkin.LB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on käyny tän kokeilun myötä tosi monella mielessä...

   Poista