Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

maanantai 2. syyskuuta 2013

Ekan päivän ostokset

Vähän ensi istumalta hirvittää, että jo ensimmäisenä haasteviikon päivänä kaksi kolmasosaa 150€ budjetista on käytetty. Mutta toisaalta mitä kärkeä käydä kaupassa lasten kanssa jokaikinen päivä,jos ei välttämättä tarvitse ja onhan meillä sotasuunnitelma :D

Tänään kahteen eri kauppaan meni yhteensä n. 90€, toiseen 67,72€ ja toiseen 20,84€. Jäljellä loppuajaksi on siis  46,55€ ja päiviä edessä pyöreät kymmenen. Suosin kahden päivän ruokia,koska lapsiperheessä on muutakin tekemistä kuin jokapäiväinen ruuanlaitto, ja sitä muutakin on paljon. Huomenna lounaaksi syödään siis myös lohi-katkarapuriisipaistosta. 

Tänään välipalaksi tarjoiltiin hedelmiä; viinirypäleitä, luumua sekä mandariinia. Illalla syötiin persikkakaurapuuroa (normikaurapuuron sekaan survottua persikkaa) vadelmien kera. 

Illalla huomasi jo kuuden pintaan,että reissussa muillekin on kertynyt väsymystä kuin äidille kaiken kasassa pitämisestä, ja siitä syystä nukkumaan mentiinkin poikkeuksellisen aikaisin eli heti seitsemän jälkeen. 

Iltaleikkien siivoaminen meinasi olla ylivoimaista vaikka se pojilta sujuu normaalisti lähes aina hoputtamatta ja jopa muistuttamatta. Käytin kuitenkin äidin oikeutta lahjoa lasta ja lupasin Oliverille suklaasuukon jos hän siivoaa huoneen reippaasti minun avustuksella. Tuumasta innostuneena Oliver kävi hommiin ja yllätys yllätys kiinnostus heräsi myös Casperilla. Ikävä kyllä Casper sai jäädä ilman. Hän nimittäin eilen oli sitä mieltä,ettei halua pestä enää hampaitaan ja heitti hammasharjansa roskiin. Totesin siis,ettei Casper voi syödä minkäänlaisia herkkuja jos ei aio pestä hampaitaan. Iltapalan jälkeen Casper oli jo sitä mieltä,että huomenna perhekerhon jälkeen voitaisi käydä kaupassa ja hän ostaa itselleen uuden hammasharjan,omilla rahoillaan tietenkin.

Huomenna siis perhekerhoilua aamusta ja kotihommia päivällä. 

Nyt kun kaikki lapset nukkuvat jo ja kello tulee vasta yhdeksän, aion syödä itse vielä toisen iltapalan,paahdettua ruisleipää ja viiliä,kaakaota ja vähän suklaata :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti