Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

perjantai 8. helmikuuta 2013

Ihan parasta

Mikäpä ihanampi aloitus päivälle, kuin 4-vuotias poikani tarraa heti sängystä päästyäni jalkaani ja kertoo minun olevan maailman parhain äiti ja rakastavansa minua. Tämän jälkeen 1-vuotias tyttäremme Alicia konttasi kiireellä keittiöön luokseni hihkaisten "äitiiii" ja heilautti kättänsä tervehdykseksi, jonka jälkeen vielä leveä virnistys ja kaikki kahdeksan hammasta esillä. Se jos mikä sulattaa äidin sydämen joka kerta.
Virnistyksestä puheenollen. Kyllä nyt kelpaa Aliciankin hymyillä, sillä tutti sai onnistuneesti kyytiä kolme päivää sitten. Periaatteena on ollut, että jokaiselta lapselta lähtee tutti viimeistään, kun lapsi täyttää vuoden. Ja nyt todella oli aika päästä siitä eroon, ettei bakteeripesäke roiku mukana enää Gambian lämmössä. Ekana iltana ilman tuttia huuto kesti noin 15 minuttia ennen kuin Alicia nukahti omaan sänkyynsä entiseen tapaan, seuraavana iltana mieltä osoitettiin tuplasti pidempään ja kolmantena iltana nukahdettiin omaan sänkyyn kuin mitään tuttia ei koskaan olisi syötykään.

Tänään kun posti kolahti luukusta niin se kolahti jotenkin itsellekin, että nyt parin viikon aikana tulee sitten viimeiset postit perinteiseen tapaan kotiin kannettuna. Gambiassa itselleen voi ottaa postilokeron ja noutaa sieltä postinsa itselleen sopivana ajankohtana, mutta postin määrä muuttuu radikaalisti. Suomessa odotan postia päivittäin ja lähes aina laskujen seasta löytyy jotain kivaakin, milloin mitäkin. Posti kulkee Gambiaan kuitenkin vähän vaihtelevasti ja aina se ei löydä perille ollenkaan. En tiedä, kuinka kävisi, jos joku erehtyisi lähettämään esimerkiksi syntymäpäivälahjan postin kautta Gambiaan, mutta siitä on kyllä hyvä aavistus! DHL sen sijaan toimittaa luotettavasti, mutta myöskin aika kovaan hintaan. Eli vaikka perinteinen postikortti ja kirje voittaa useimmiten, on myös hyvä tietää, että internetin kautta on kätevää pitää yhteyttä Suomeen jäävien perheenjäsenten, ystävien ja sukulaisten kanssa. Ja ties vaikka moni innostuisi lähtemään visiitille Gambian auringon alle ;)

Gambiassa on kuivakausi lopuillaan ja päivälämpötilat kieppuvat 30 asteen ympärillä. Illalla Atlantilta puhaltaa viileämpää ilmaa, joten rannikolla saa vetää pitkähihaisenkin päälle tai ainakin tällainen vilukissa vetää, mutta ainakaan hyttysistä ei tarvitse välittää. Vielä. Sadekausi alkaa toukokuun aikaan ja kestää Suomen kesän ajan eli elo-syyskuulle. Tuona aikavälinä saadaan vuoden ainoat sateet ja aika ajoin vettä tulee reippaastikin. Se luo tietysti hyttysille olosuhteet munia ja levittää malariaa, mutta luonnolle se tekee hyvää ja silloin Gambia kukkii! Malariaa ei juuri tarvitse pelätä rannikolla, kun hyttyset eivät muni suolaveteen, mutta kyllä hyttysten puremilta kannattaa silti yrittää välttyä. Illalla pitkähihaiset vaatteet ja tarpeen mukaan hyttyssuihketta, yöksi nukkumaan hyttysverkon alle. Prevention is better than cure, mutta Gambissa saa kyllä hyvän hoidon mahdollisen malariatartunnan saadessaan. Ennen Gambiaan lähtöä onkin hyvä tarkistaa omalta vakuutusyhtiöltä, missä on heidän yhteistyökumppaninsa, jossa sitten tarpeen vaatiessa hoidattaa itsensä. Elämässä ei kuitenkaan turhia kannata murehtia, muuten jää elämä elämättä!

3 kommenttia:

 1. Kuinka kauan kulkee kirje Suomesta Gambiaan tai muualle Afrikkaan?
  Lähetin kirjeen Kenyaan 14. helmik, nyt on jo 26. helmik ja kirjettä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kirje ei sisältänyt mitään tärkeää/arvokasta, on mahdollisuus ettei se koskaan löydä perille. Toivottavasti niin ei käy kuitenkaan.
   Kirje voi matkata Afrikkaan syystä tai toisesta hyvinkin kauan, sen muutaman kerran kun olemme vastaanottaneet Gambiaan kirjepostia Suomesta, matka taisi taittua vähän reilussa kuukaudessa.
   En tiedä minkälainen postijärjestelmä Keniassa on, mutta Gambiassa paras vaihtoehto taitaa olla p.o box. Sitä voi hakea jostakin postitoimistosta ja mikäli niitä on vapaana, voi sellaisen saada kuukausihintaan. Luukku omalla avaimella ei tosin takaa että kirjeet ja lähetykset sinne päätyvät ja siksi kannattaakin turvautua DHL:n mikäli täytyy lähettää jotain tärkeää tai arvokasta. Palvelu maksaa aikalailla, mutta turvallisuudesta on ainakin takuu.
   Toivottavasti sinun lähetyksesi pääsee turvallisesti perille.

   Poista
 2. Hei. Löysin blogisi nyt kun meidän pienellä perheellä (ulk.maalainen mies ja alle vuoden ikäinen tyttö) ollaan suunniteltu muuttoa samankaltaisiin olosuhteisiin. Onko teillä osoite suomessa?eli vakuutus täältä?

  VastaaPoista