Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

lauantai 16. marraskuuta 2013

VVO (neonatal observation ward)

Päivä synnytyksestä ja maailman suloisimman vauvan syntymästä. Olo on onnellinen vaikka poika ei olekaan vierihoidossa. 
Täällä VVO:lla on aivan eri merkitys kuin monet ehkä tietävätkään. Kyseessä ei ole vuokra-asunto vaan vastasyntyneiden valvontaosasto,jossa meidän vauvaa nyt hoidetaan. Olin jo ennen synnytystä varautunut kaikkeen mitä vastaan tulla voisi, ja jo se että sain viettää ensimmäiset tunnit vauvan kanssa ja sain hänet syliini syntymän jälkeen oli suuren suuri positiivinen yllätys. Olin onnellinen kun kuulin vauvan itkevän ja häntä ei heti kiidätetty hoitoon. Pojan vointi oli hyvä ja hän sai yhdeksän apgar pistettä kymmenestä! Meille täyden kympin vauva!!

Muutaman tunnin iässä kuitenkin selvisi, että bilirubiiniarvot nousivat reilusti, joka on tyypillistä immunisaatiovauvoilla. Yhden sinivalon hoito ei siis enää riittänyt vaan vauva pääsi valohoitoon kolmeen sinivaloon. Immunoglobuliini suonensisäisesti ja paljon maitoa. Hyvä merkki on että vauva on nälkäinen,imee rintaa ja syö hyvin ja vatsa toimii. Keho siis puhdistaa itse itseään, sillä bilirubiini poistuu ulosteen mukana.

Omalta kantilta katsottuna synnytys meni yhtä hyvin kuin aina ennenkin ja voinnin puolesta olisin voinut kotiutua jo vaikka eilen. Koska kotona on omat vanhemmat hoitamassa muita lapsia, voin hyvillä mielin olla täällä vielä muutaman päivän, jolloin vauvakin siirtyy jatkohoitoon muualle, ellei pääse vielä kotiin. Kotiutuminen yhden sinivalon ja/tai nenämahaletkun kanssakaan ei ole mahdoton ajatus,jos vauvan vointi sen sallii. 

Meillä siis kaikki olosuhteet huomioiden hyvin. Päivä kerrallaan! 

2 kommenttia:

  1. Mutta onneksi silti kaikki on Teillä hyvin! :) Jaksamisia koko perheelle, ja kuten itkeki kirjotit, päivä kerrallaan! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksista! Päivä kerrallaan mennään ja jo tänään puhuttiin mahdollisesta pikaisestakin kotiutumisesta vauvan kanssa,joten mieli on korkealla! :) voimia tosin tarvitaan!

      Poista