Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Alicia tänään 1-vuotta 2kk

Tänään Alician syntymästä on kulunut tasan vuosi ja kaksi kuukautta. Ilmeisen hyvä päivä lopettaa konttaaminen kokonaan. Aliciahan syntyi keskosena, kuusi viikkoa ennen laskettua aikaa, joten oikeastaan Alician kuuluisi olla tänään 1-vuotta ja pari viikkoa. Jokseenkin siis voisi sanoa, että kehitys kulkee omia aikojaan ja aina jokseenkin samanlaisesti. Kyllä ihmislapsi näyttää olevan valmis kävelemään 1-vuotis päivän tienoilla :)

Mutta hieno homma, nyt säästyy housut ja mekot, ne kun on tähän mennessä jo heti aamusta kontattu niiiiin likaiseksi että huh huh. Juu Alicia on tänään ollut hyvin hyvin kiireinen. Nyt mennään eikä meinata ja joka paikka on pakko tutkia uudestaan vielä näin pystyasennossa, vähän eri perspektiiveiä asioihin. Hän on ollut hyvin kiireinen myös puhelimessa. Äidin kännykkä on ollut kovassa käytössä, kenelle lie tyttö soitellut ja kehuskellut kävelemään siirtymistä, mutta pälätys on ollut tauotonta. Näinköhän olisi pian myös päivä, jolloin olisi hyvä siirtyä suomen- tai wollofin kieleen universaalien vauvablaablaan sijaan. Toivossa on hyvä elää, eikö se niin taas mennykin ?

Vesimeloni maistui tänään hyvin, ja ilokseni kuulin, että pian sadekauden alkaessa kilohinta tipahtaa viidennekseen tämän hetken hinnoista. Hihuu, syödään sit varmaan meloneja joka päivä...Ihanaa on kyllä nauttia joka päivä tuoreita hedelmiä, vähän niitä suomalaisittain kalliitakin, kuten mangoa ja papayjaa tai anasta.

Tänään oltiin kotona koko päivä kissojen kanssa. Se tuli ehkä kaikille tarpeeseen, lapset sai kunnon päikkärit normiaikaan ja kissat sai paljon hellyyttä ja huomiota. Maito ja kissanmurkina maistuu pikkuisille hyvin ja jotain edistystä siistiksi oppimisessakin on havaittavissa,vai toivonko vaan...

Gambiaan tullessa otin kuvia meidän uudesta asuintalosta, mutta olen vähän arkaillut lähteä tuonne meidän kylälle kuvailemaan. Nyt kun ollaan oltu täällä jo vähän kauemmin ja olen kyläläisille tutumpi naama niin ajattelin uskaltautua kuvailemaan kylää ja ehkä kyläläisiäkin ihan lähipäivinä (kunhan nyt ensin huomenna ainakin vietetään allaspäivä taas vaihteeks). Täällä Laminilla on joka tapauksessa kuuma. Jos rannikolla käy tuulenvire ja ilmanlämpötila on 30+ niin lisää siihen kymmenen astetta ja ota tuuli pois niin oot meillä :) Joten uiminen kuulostaa senkin puoleen lähes päivittäin houkuttelevalta!!

Kyläreissua siis odotellessa....

4 kommenttia:

 1. Eikös vaan pojatkin olleet kovia puhumaan puhelimessa? Ja kovia matkimaan sinun tyyliäsi...Niin se aika kuluu ja lapset oppivat koko ajan uusia juttuja. LB

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. puhelin tuntuu kiinnostovan kaikkia lapsia, samoin tietokoneet ja kamerat. oliver odottaakin kovasti omaa tietokonettaan kontista...joka päivä jotain uutta. Alicia sanoi tänään "pöö", "haloo" ja yrittää sanoa kovasti kiskiskis ja miau :)

   Poista
 2. Voi, kun ihanaa, kun jo kävellään ja aletaan puhelemaan. Reipas pikkuneiti.PO

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alicia on kyllä super ihana ja reipas. Sitä kuulee täälläkin jokaisen suusta. Oikea mummien ja kummien kulta ;)

   Poista