Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tiukkaa bisnestä

Onkin jo vierähtänyt monta päivää, etten ole päässyt kirjoittelemaan. Selityksiä on monta. Ensin väsymys, sitten ei internettiä, sitten hidas yhteys, sen jälkeen pari päivää tiukasti bisnestä ja täällä taas.

Tosiaankin parina päivänä ollaan oltu miehen kanssa molemmat töissä suhteellisen pitkää päivää ja todenneet, että kyllä meille on nyt löytynyt oikein aarre lastenhoitajaksi. Hotellilla on riittänyt tavalliseen tapaan hommaa ja riittää vielä pitkäksi aikaa, ja itse olen ollut vähän käymässä papereita läpi ja hakemassa näytepaloja kankaisiin, verhoja ja muita varten. Värimaailma alkaa hahmottua. Banjulissa on suuri halli täynnä kankaita, valikoimassa on vaikka ja mitä. Hinnat vaihtelevat noin eurosta aina reiluun kymmeneen euroon metriltä. Tehtävää vaikeutti kuitenkin se, että kun sopiva materiaali löytyi, väri oli väärä. Ja kun väri oli oikea, materiaali oli väärä. Tarjonta on Gambian laajin, joten muualta on vaikea löytää. Jotain näytepaloja lähti mukaa kuitenkin ja ensi viikon puolella saadaan verhot näytehuoneisiin. Tai ainakin yhteen. Reissu oli niin tiukasti bisnestä, että kuvat jäi paikasta ottamatta. Yritän onnistua siinä, kun käydään kangasta ostamassa....

Lapset ovat viettäneet siis rutkasti aikaa hoitajan kanssa Manneh kundassa ja pärjänneet loistavasti. Kaikki pitävät uudesta hoitajasta enemmän kuin vanhasta. Tänään vietimme lasten kanssa koko päivän yhdessä ja kävimme jätskillä ja leikkipuistossa. Manneh kunda kuuluu joka päivään, joten kävimme sielläkin. Syötiin hyvin ja leikittiin ja tytöt halusivat letittää hiukseni. Tunni verran istuin siis Manneh kundan tyttöjen salongissa ja nautin hiusten laitosta. Nuorile tytöille hyvää treeniä käsitellä liukasta suoraa tukkaa.

Huomenna on shoppailupäivä, joten täytyypi lähteä keräämään voimia sitä varten. Kangasostosten yhteydessä käytiin muuten Banjulissa syömässä Chawarma ravintolassa kebabrullat ja burgerit ja tuorepuristetut mehut ja vajaalla kymmenellä eurolla lounasti neljä aikuista. Ruoka oli niin herkullista, että odotan jo innolla, että pääsen huomenna sinne uudestaan syömään. Täytyyhän shoppailun lomassa pitää ruokatauko, että jaksaa kantaa ostoksia ;-)

2 kommenttia: