Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Suomalaisia vappuperinteitä Gambiassa

HAUSKAA VAPPUA!


Vaan serpentiini ja tippaleivät puuttuivat, mutta sima ja munkit olivat omatekoisia ja maukkaita!

4 kommenttia:

 1. Hauskaa vappua sinne :) miedän matka lähestyy Gambiaan. jänniittää kovasti. saatiin sumplittua aikataulut ja ekaks isi ja poika lähtee matkaan ja itse vasta 2 viikon päästä. Vaihto on Barcelonassa ja on vähän pitkä...varmaan sukulaiset ilahtuu kun pojat saapuvat :) toivottavasti ne perjää ilman mua ja hyvin...
  nyt rokotukset hommattu, itse sain eilen viimeiset. nousi kova kuume mutta tänään on jo parempi olo.

  odotan kovasti matkaa, sillä tämä on ensimmäinen käynti siellä. mitä sukulaiset ja muut sanoo... :)

  t. edit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gambiassa miehesi saa varmaan paljon hoitoapua sukulaisilta ja uskon että poikasikin nauttii saamastaan huomiosta! Ikävä varmaan tulee äitiäkin,mutta jälleennäkemisen riemu on sitten suuri ja kaksi viikkoa menee kyllä todella nopeasti. Täällä sadekausi lähestyy,mutta vielä ehditte matkaan ennen sateita. Ja Barcelonassakin löytyy varmaan jotain tekemistä vaihtoa odotellessa,lapset ainakin tuntuu viihtyvän kentillä. :) Hyvää matkaa ja tervetuloa Gambiaan! :)

   Poista
 2. Hei, mukava lukea tätä blogiasi. Olen ensimmäisen kerran käynyt Gambiassa 2004 ja sen viiden viikon aikana "koukutuin" täysin;)) ja sanonkin nykyään Gambiaan henkiseksi kodikseni. Mukava lukea tuntemuksiasi, koska itse olen kohdannut samoja tilanteita ja varsinkin tuo GMT=Gambian maybe timing on tuttu juttu. Meni muutama vuosi sitä opetellessa, mutta nyt sitä oikein kaipaa kun täällä on kellon ja kalenterin "orja", mutta siellä voi kellon unohtaa. Aikoinaan kaverini siellä saivat kunnon naurut kun näytin mikä on Helsingissä kävelyvauhti ja kuinka tuttuja vaan moikataan ja matka jatkuu. Noh, onneksi enään kolme viikkoa ja pääsen matkaan.
  Terveisin
  Khadi Sey

  VastaaPoista
 3. Luulen, että useimmat koukuttuvat Gambian menoon, vaikka ensivaikutelma voi olla huima. Gambia kun kuitenkin on Afrikan pienin ja köyhin valtio, joten moni asia on toisin kuin kuvitella saattaa. Elämänvauhti on jotain ihan muuta, ja vaatii aikansa että tottuu, mutta paljon stressittömämpää elämä on täällä. Jokaista tuttua tervehditään täällä kädestä pitäen, kysytään kuulumiset siltä päivältä,edelliseltä viikolta ja kuluneelta vuodelta, kuulumiset perheeltä ja suvulta ja mitä nyt on meneillään. Tuntemattomia tervehditään ohimennen ja kuulumiset kysellään silti. Ei Suomessa vaan :)

  VastaaPoista