Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

maanantai 6. toukokuuta 2013

Lepakoiden vapaapäivä

Eilen oli varsin mukava vapaapäivä. Päivä oli todella kuuma, eikä tehnyt mieli sen kummemmin mennä ulos. Sisään tulviva ilmakin oli kuuma. Eilen harmitti ettei pihassa vielä ole uima-allasta ja lastenkin hieno allas meni joitakin päiviä sitten rikki kun siihen lensi lasinsirpale. Tänään ostettiin uusi allas ja lapset pääsivät taas pulikoimaan ja vilvoittelemaan.

Vielä eilisestä....Mieheni laittoin lounaaksi lasten toiveesta Domodaa eli lihaa ja kasviksia maapähkinäkastikkeessa, riisin kera tietysti, ja sitähän syötiin navat täyteen. Lounaan jälkeen ruokalepo tuli tarpeeseen ilmastuidussa huoneessa ja pojat kävivät sillä välin Ablien kanssa autoajelulla. Sitten herätys ja jälkkärijätskille. Kotussa on mukava Icey wonderland, jätski ja jälkkäripaikka. Lapset pitävät pehmiksestä ja nyt kun olemme paikassa muutaman kerran käyneet, näyttää siltä, että makuvaihtoehdot muuttuvat aika usein elleivät päivittäin. Eilen maistettiin kinuskia, vadelmaa, vaniljaa, melonia, banaania ja kookosta ja kyllä söisin jokaista makua uudestaankin. Meloni oli oma suosikkini, mieheni suosikki myös, lapset pitivät vadelmasta.

Kotimatkalla pysähdyttiin ostamaan vielä tuoretta herkkua, nimittäin vastapaahdettuja, vielä kuumia maapähkinöitä.

Valmistuksessa omituista on se, että maapähkinät asetetaan astiaan hiekan päälle. Astian alla on avotuli, jossa pähkinät paahdetaan ja hiekka estää niitä palamasta. Lopuksi valmiiksi paahdetut pähkinät siivilöidään hiekasta puhtaaksi ja kuiva hiekkahan ei jää kuivaan pähkinään kiinni, joten hiekkaaa ei tarvitse pelätä joutuvansa syömään.

Pähkinät mitataan pussiin asiakkaan toivomalla mitalla. Kuvassa suurempi mitta maksaa 10 dalasia, eli noin 20 senttiä. Suosittelen ehdottomasti lämpimiä, paahdettuja maapähkinöitä!!
Kotona meidät yllätti pitkään ilta-aikaan poissapysynyt sähkökatkos. Mutta oikeastaan sähkökatskos tuli sopivasti. Se pysäytti meidät katselemaan tähtiä. Lapset istuivat verannan kaiteelle ja siinä sitten katselimme ja ihalimme kaunista tähtitaivasta. Ja voiko olla niin, että Otava on täällä ylösalaisin?? Nyt ei tähtitiede ole tarpeeksi hallussa, jotta tietäisin ihan oikean vastauksen.... Tähtitaivasta ihaillessa totesin kuitenkin, että kummallista on, ettei lepakoita näy ainuttakaan vaikka ne yleensä lähtevät meidän vintiltä lentoon heti auringon laskiessa. Siihen Oliver fiksuna poikana taas totesi, että täytyyhän lepakoillakin olla vapaapäivä! ;)

2 kommenttia:

  1. Todellakin, Otava voi olla siellä eri asennossa kuin täällä meillä. Otavan "kauhasta" kaksi ulommaista tähteä suuntaa kirkkaaseen tähteen, Pohjantähteen, ja sen suunta on aina pohjoseen. Olikos teidän talon lepakoilla eka vapaapäivä? Hyvin oivallettu...LB

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisi olla eka vapaapäivä lepakoilla, tiedä siitä sitten. :)

      Poista