Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

maanantai 6. toukokuuta 2013

LG ja life is goooooooood

Meille tuli tänään upouusi pesukone. Kauhulla ja innolla odotan huomista, sillä saadaan todellakin puhdasta pyykkiä, toinen juttu on kuinka paljon tästä lystistä tullaan pulittamaan. Mittarilukemia siis seuraillessa, sähkö kun täällä on prepaid, täytyy pitää huoli ettei lopu creditit kesken pesun ;)

Juu eli aikaisemmin meidän kotiapulainen siivouksen lisäksi pesi meidän pyykit nyrkkipyykkinä kuten täällä on tapana ja menihän noita muutamia vaatteita ihan pilallekin valkaisuaineen tai muun vääränlaisen pesun seurauksena. Pyykki oli kyllä ihan puhdasta, mutta ei nyrkkipyykki konepesulle vedä vertoja. No elämäähän tää vaan ja nyt puhaltaa uudet tuulet.

Lastenhoitajaan olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä ja Haddysta onkin tullut osa perhettä. Yhteyistuumin päätimme luopua Mariesta, siivousavusta, ja jaamme hommia Haddyn kanssa. Pesukoneen hankinta helpottaa suuresti pyykkien pyöritystä, nyt kun talossa asuu seitsemän henkeä, pyykkiä on kohtalaisen paljon. Hommien lisääntymisen hyvitämme Haddylle tietenkin reiluna palkankorotuksena. Haddy siis asuu meidän luona ja on nyt todellakin kuin au pair. Viikonloppuisin hän viettää aikaa oman perheensä kanssa.

Nyt lähden lataaman koneen täyteen ja kokeilen ajastimen toimivuutta. Puhdasta, tuoksuvaa pyykkiä odotellen!

p.s täällä muuten elektroniikka melkein puolta halvempaa....

2 kommenttia:

  1. Hei, tuli vaan mieleen, että veden paine kannattaa tsekata. Meillä Senegalissa ei voitu käyttää pesukonetta ollenkaan, kun veden paine oli liian alhainen. Pesukone jäi käyttämättömäksi nurkkaan seisomaan ja apulainen joutui pesemään pyykit. Pesukone ei siis toimi kunnolla, jos veden paine on liian alhainen... Toivottavasti te ette törmää tähän ongelmaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. So far so good :) hyvä pointti eikä tullut itselle edes mieleen, mutta hyvin näyttää kone pyykit pesevän. VAsta heräsin, mutta mielenkiinnolla odotan mittarin tarkistusta... mutta puhtaan pyykin tuoksu vaan on niin ihana!!

      Poista