Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Olipas viikonloppu

Itsenäisyyspäivä, se oli ja meni. Ei sitä meillä tullut tänä vuonna oikein juhlittua tai vietettyä mitenkään,ei ehditty. 

Oscar valvotti perjantain vastaisena yönä aika kiitettävästi ja itsenäisyyspäivän aamu alkoi silmät ristissä leipomispuuhilla. Naapurin lasten syntymäpäiväjuhlia juhlittiin lauantaina ja olin luvannut auttaa kakkujen tekemisessä. Aamulla leivottiin pohjat kahteen kakkuun ja kanelimuffineja ja sitten illalla kunnolla jäähtyneet pohjat osiin ja täytteitä väliin. Toiseen kakkuun vadelmaa ja valkosuklaata ja toiseen tummaa suklaata ja päärynää. 
Teen täytekakkuja vaan juhlapäivänä ja aina jotain erilaisin täyttein, tummasuklaa-päärynä kakku oli sen verran omaan makuun että siihen voisi kyllä lähteä helmikuussa jälleen kun juhlitaan Aliciaa.

Kakkujuttujen välissä eräs ystävä, Oscarin kummitäti,kävi poikansa kanssa kylässä ekaa kertaa sitten synnytyssairaalavisiitin. Glögiä ja suklaata. Edellisen päivän muffinitkin oli syöty aamukahvin kanssa leipomisen välissä joten kerrankos mentiin vähän kuivemmilla antimilla.

Lauantaina sitten päästiin maistelemaan kakkuja tyttöjen juhliin. Oltiin ensimmäistä kertaa jonkun luona kylässä yhdessä kaikkien lasten kanssa sitten Oscarin syntymän. Onneksi ei tarvinnut pidemmälle ehtiä kuin yläkertaan,muuten olisi aikataulu pettänyt pahemman kerran. Juhlat oli lasten mieleen ja vilskettä riitti iltaan saakka. Oscar taisi myös olla vähän ihmeissään, kun piti olla vähän hereillä normaaliin nukkuma-aikaan.

Labra kävi eilen aamulla,mutta hemoglobiini näyte ei onnistunutkaan. Bilirubiini oli kuitenkin edelleen laskussa ja sinivalo tultiin hakemaan tänään pois kokonaan, siihen siis tuskin enää Oscarkaan joutuu. Tänään iltapäivällä sinivaloa noudettaessa hemoglobiini saatiin mitattua ja sekin on laskemaan päin. Edelleen. Illalla tuomio huomisaamulle, punasolutankkaukseen kello 9. No ennen labroja ehdittiin käydä pulkkamäessä lasten kanssa ja aamulla touhuttiin paljon yhdessä. Järjesteltiin kirjat ja kirjahylly ja tehtiin appelsiiniriisiä. Illalla vielä mäenlaskun jälkeen tehtiin riisipiirakoita ja kyllähän ne tuli kaikki syötyä iltapalaksi munavoin kera. Nam!


Tänään onneksi nautittiin päivästä, huominen tulee olemaan erilainen. Herätys kello 5, jos tulee nukuttuakaan, lapset ja kamat kasaan ja parilla bussilla Jorviin. Siellä vierähtää monen monta tuntia ja sitten se onkin päivä jo pulkassa.

Zzzzz 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti