Tietoja minusta

Oma kuva
Olen neljän lapsen äiti ja päätimme perheemme kanssa ottaa menolipun Gambiaan, mieheni kotimaahan, ja unohtaa paluusuunnitelmien teon kokonaan. Lähdemme siis katsomaan ja kokemaan minkälaista elämämme voisi olla Afrikan mantereella. Blogiin tulen kirjoittamaan matkavalmisteluista lähtien perheemme odotuksia, ajatuksia, kokemuksia ja ehkäpä jotain muutakin,joten fasten your seatbelts we are about to take off :D

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Passport panic

Paniikki ehti jo iskeä. 
Poliisi on vaihtamassa ajanvarausjärjetelmäänsä ja koko homma on sekaisin. Kaikkien lähellä olevien laitosten ajanvaraus on täynnä seuraavat viikot ja eka vapaa aika löytyis viikolla 16. Ei oikein passaa kun matkaan lähtö on 14. päivä. Nykyisin myös ajanvaraus on pakollinen lähes kaikilla laitoksilla..
Lisäksi, koska tilanne on näin ruuhkainen, normaalipassin toimitusaika on yli viikko normaalista 4-6 arkipäivästä poiketen. Kiire!

Onneksi onneksi onneksi, Tikkurilan lupapalvelupisteessä saa vielä jonottaa passihakemusta, näin saa tehdä aina 20.4. saakka, jonka jälkeen sinnekään ei enää pääse kuin ajanvarauksella hakemaan passia. Express-passi on tietysti asia erikseen. 
Vatsataudista, joka muuten kiersi läpi meidät kaikki, selviydyttyämme lähdimme tänään Tikkurilaan jonottamaan Oliverin ja Oscarin passeja. Jonotettiin sitten lähes neljä tuntia. Suosittelen lämpimästi ajanvarausta. Etenkin lasten kanssa. 

Miksi me ei sitten tehty ajanvarausta? Kun se toinen huoltaja on toisella mantereella niin piti saada se huoltajan suostumus tänne. Sitten oltiin reissussa ja lappu jäi kotiin, sitten oli ajat varattu täysin ja sitten tuli vatsatauti. Nyt ei enää voinut odottaa ja onneksi tämä paniikki on nyt selätetty. Otin kyllä varmuuden vuoksi pikapassit lapsille, jota toimitusaika on vain 2-3 päivää. Pikkasen enemmänhän sitä sai pulittaa mutta hintansa typeryydellä kun ei heti vauvan kelakortin saavuttua ymmärtänyt varata aikaa poliisille. Ei vaan koskaan ole tällaista ruuhkaa ollutkaan, ja muutamaan otteeseen sitä on passeja haettu aiemminkin.

Huh. Nyt enää muutama hankinta, bikinit, kesävaatetta pojille ja kengät sekä matkalaukut. Sitten olis tavarat kasassa ja kodin järjestelyt vois alkaa. Ja matkajännitys. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti